20 ALTERNATIVE pentru femeile după 40 ani!

🔥 20 Alternative pentru îmbunătățirea șanselor FIV la femeile după 40 ani și cu rezervă ovariană scăzută!

🤓 Rezerva ovariană reprezintă numărul și calitatea ovocitelor rămași în ovare la un moment dat. Odată cu vârsta maternă înaintată, rezerva ovariană și capacitatea ovarelor de a furniza ovocite capabile de fertilizare scade. Totodată rezerva ovariană scăzută poate fi cauzată și de alți factori: endometrioza ovariană, operații pe ovare, chimio sau radioterapie, factori genetici, infecțioși, autoimuni, toxinele mediului înconjurător.
Femeile cu rezerva ovariană scăzută frecvent suferă de infertilitate, iar rezultatul tratamentului prin aplicarea procedurii FIV sunt mai reduse.

🔍 Diagnosticul rezervei ovariene scăzute de obicei se bazează pe determinarea ecografică a numărului de foliculi antrali și testarea valorilor hormonului AMH (anti-Müllerian) în serul sanguin.

✨ Alternativa Clinic propune pacienților următoarele strategii pentru sporirea șanselor de obținere a sarcinii atât pentru concepere naturală, cât și prin Fertilizarea In Vitro (FIV):

🟢 La etapa de pregătire către FIV:
1. Adoptarea unui stil de viață sănătos. O dietă sănătoasă, bine echilibrată în proteine, vitamine și minerale; exercițiile fizice regulate, hidratare suficientă și un somn adecvat, managementul stresului, contribuie la bunăstarea generală și au un impact pozitiv asupra fertilității.
2. Evitarea obiceiurilor dăunătoare. Renunțarea la fumat și alcool, menținerea unei greutăți normale, reducerea aportului de cofeină, evitarea expunerii la toxine din mediu sau profesionale pot spori capacitatea femeii de a concepe.
3. Consiliu multidisciplinar (ginecolog-reproductolog, endocrinolog, genetician, nutriționist, psiholog) pentru evaluare complexă a cauzei infertilității și elaborarea unui program individual de pregătire către sarcină a pacientelor cu rezervă ovariană scăzută.
4. Folosirea suplimentelor nutritive. Răspunsul ovarian și calitatea ovocitelor obținute prin FIV pot fi îmbunătățite prin folosirea unor suplimente ca: DHEA, CoQ10, Omega 3, Melatonina, Inositol, Vitamina D, Acidul Folic ș.a.
5. Plasmafereză pentru eliminarea din organism a toxinelor, complexele imune patologice, anticorpilor antifosfolipidici; normalizarea microcirculației și reologiei sângelui; tratamentul și prevenirea infecțiilor cu herpes (HSV) și citomegalovirus (CMV); creșterea ratei sarcinii; reducerea incidenței avortului spontan;
6. PRP Ovarian – injectarea în ovare a plasmei îmbogățită cu trombocite în scop de a crește numărul și îmbunătăți calitatea ovocitelor obținute în rezultatul stimulării hormonale în cadrul programului FIV.

🟢 La etapa de stimulare ovariană
7. Priming ovarian cu estrogeni, progesteron, androgeni în faza luteină pentru creșterea numărului de foliculi maturi la stimularea ovariană, ovocite recoltate și obținerea mai multor embrioni de calitate bună.
8. Injectarea intraovariană de gonadotropine înainte de inițierea protocolului de stimulare ovariană. Are scop de a mobiliza mai mulți foliculi la stimularea ovariană.
9. Alegerea individuală a protocoalelor de stimulare ovariană: în funcție de vârsta pacientei, rezerva ovariană, masa corporală, scopul reproductiv ș.a.
10. Folosirea protocoalelor de stimulare ovariană cost-eficiente: FIV pe ciclu natural, Mini-FIV.
11. Optimizarea răspunsului ovarian la stimularea ovariană pentru colectarea unui număr mai mare de ovocite mature: stimulare ovariană dublă (DuoStim), stimulare ovariană în faza luteină.
12. Prezervarea fertilității: crioconservarea de ovocite sau embrioni pentru folosirea lor mai târziu în scopul de a obține o sarcină.

🟢 Laboratorul embriologic
13. Selectarea celor mai buni spermatozoizi pentru fertilizarea ovocitelor FIV/ICSI, prin aplicarea tehnicilor: Swim-up, ZyMot, PICSI.
14. Cultivarea embrionilor până la etapa de blastocist, când au cel mai mare potențial de implantare.
15. Screening și testarea genetică preimplantațională (PGT-A, PGT-M, PGT-SR, Embrace) pentru prevenirea eșecului de implantare sau excluderea transmiterii unor defecte genetice.
16. Embryo pooling. Colectarea ovocitelor din mai multe cicluri FIV (cu sau fără stimulare ovariană), iar embrionii obținuți sunt crioconservați și depozitați pentru transferul intrauterin ulterior.
17. Ecloziunea embrionilor asistată laser - o metodă avansată care ajută embrionul să se implanteze mai ușor.

🟢 Strategii complexe pentru sporirea fertilității:
18. Rejuvenare ovariană complexă: Detoxifierea organismului (dieta, plasmafereză) + terapie metabolică (suplimente și vitamine) + PRP Ovarian. Această abordare permite de a obține un număr mai mare și de o calitate mai bună la stimularea ovariană.
19. Rejuvenare, stimulare ovariană și acumulare: Rejuvenare ovariană complexă → Stimulare ovariană → Puncția foliculară + Rejuvenarea ovarelor → Fertilizare, cultivare, testare genetică, depozitare → Acumulare (stimulare ovariană repetată, sau dublă - DuoStim). Această strategie are drept scop obținerea și depozitarea unui număr mai mare de embrioni de calitate pentru sporirea șanselor de reușită.
20. Folosirea ovocitelor donate. În cazul care, rezerva ovariană este foarte scăzută, sau eșecul procedurii FIV se poate recurge la procedura FIV cu ovocite donate

😎 Aceste recomandări au fost elaborate de către Profesorul Veaceslav Moșin și echipa medicală Alternativa Clinic.

👉 Pentru programare la consultație, vă rugăm să ne apelați la nr de telefon fix +37322109900 sau mobil +37368377003

📍 Ne aflăm la Chișinău, sectorul Botanica, Bd. Cuza-Vodă 31/1

Vă așteptăm cu drag la Alternativa Clinic! 🥰

Filtruey

Blog posts filder