.

+373 22 109 900

Sunt în menopauză. Trebuie să merg la Ginecolog?

🤓 Sunt în menopauză. Trebuie să merg la Ginecolog? La această întrebare ne răspunde specialistul nostru, Dr. Valentina Diug:

💡 Menopauza înseamnă lipsa menstruației timp de un an, fiind un proces absolut firesc odată cu înaintarea în vârstă și apare, de obicei, între 45 și 55 de ani. Această perioadă a vieții începe cu scăderea nivelului de hormoni estrogeni din organism.

Multe femei consideră că, odată ce au intrat în menopauză, nu mai este nevoie să consulte un medic ginecolog decât dacă apar simptome care să le deranjeze. Însă această percepție este absolut greșită și chiar periculoasă pentru propria lor sănătate!

În menopauză, pot apărea modificări grave ale organelor genitale feminine, care pot evolua asimptomatic! Riscul apariției mai multor boli crește în această perioadă, cum ar fi:
🟡 Cancer mamar
🟡 Cancer ovarian, uterin
🟡 Afecțiuni ale endometrului (hiperplazie, polipi)
🟡 Diabet zaharat
🟡 Osteoporoză
🟡 Afecțiuni cardio-vasculare
🟡 Afecțiuni ale glandei tiroide

Menopauza se poate manifesta prin stare generală afectată, oboseală, instabilitate emoțională, amețeli, cefalee, valuri de căldură, tegumente uscate, uscăciunea mucoasei vaginale și multe altele. Unele dintre aceste simptome pot mima o patologie ascunsă!

Din aceste considerente, odată ce ați ajuns în menopauză, nu trebuie să renunțați la controlul ginecologic profilactic, care permite depistarea cu ușurință a problemelor ascunse.

😎 La Alternativa Clinic, vă oferim posibilitatea de a efectua un control complex la diferiți specialiști, cu abordare personalizată, tehnologii moderne și condiții excelente!

👉 Pentru programare la consultație, vă rugăm să apelați la numărul de telefon fix +373 22 109 900 sau mobil +373 68 377 003

Aveți grijă de sănătate! Vă așteptăm cu drag la Alternativa Clinic! 🥰

Meniu

+373 22 109 900

Filtruey

Blog posts filder